fbpx

Hargita Megye Tanácsa prioritással kezeli az ifjúságnevelést és az ifjúsági tevékenységek támogatását

Hargita Megye Tanácsa a jövedelemadó 7,5 százalékának hányadából létrehozott alapból támogatná a szakoktatás fejlesztését és hangszerek vásárlását. A megyei tanács ezért a napokban kiküldött felhívásában arra kéri a helyi önkormányzatokat, hogy mérjék fel a helyi igényeket, és a költségvetést kiegészítő pénzvisszaosztásokra benyújtott kérelmükben ezt prioritásként kezeljék.

– Most, amikor fiataljaink itthon boldogulását a kormány inkább nehezíti, mint könnyíti, a helyi önkormányzatok és vezetőik szerepe, hogy a szűkös lehetőségeket a lehető legnagyobb mértékben kihasználják, és a fiatalokkal egyeztetve valós igényeket szolgáljanak ki – nyilatkozta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, utalva ezzel az oktatási tárca rendeletére, amely értelmében a következő tanévtől nem indíthatnak középiskolai kilencedik osztályt azok a tanintézetek, amelyekben idén egyetlen diáknak sem sikerült az érettségi vizsgája.

Emellett Hargita Megye Tanácsa hangszerek vásárlását is támogatná. Erre szintén felkéri az önkormányzatokat, hogy az ifjúsági szervezetekkel egyeztetve küldjék el erre irányuló kérelmeiket. Borboly Csaba a napokban több ifjúsági szervezet vezetőjével egyeztetett, akik hangsúlyozták a fent említett támogatások iránti igényüket.

Csíkszereda, 2019. szeptember 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.