fbpx

Hargita Megye Tanácsa támogatja az udvarhelyi barompiac felújítását

Felújítják a székelyudvarhelyi barompiacot, a beruházás 66 százalékát Hargita Megye Tanácsa biztosítja – 45 százalékát saját költségvetéséből, további 21 százalékát az áfa-visszaosztás során ítélik oda célirányos támogatásként. Erről elvi egyezményt írt alá ma, augusztus 10-én Borboly Csaba megyeelnök és Gálfi Árpád polgármester, jelen volt Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke is.

Az udvarhelyszéki polgármesterek is szolidárisak Székelyudvarhellyel és fontosnak tartják a beruházás megvalósítását, ezért egyetértettek abban, hogy az áfa-visszaosztásból további 21 százalékkal támogassuk a piac helyreállítását, számolt be az augusztus 10-i udvarhelyszéki polgármesterekkel tartott találkozóról Borboly Csaba. Továbbá az is elhangzott, hogy a megyei tanács vállalja a beruházás közbeszerzésének lebonyolítását az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP).

A munkálat összértéke 2,78 millió lej. A tervek szerint a 6313 négyzetméteres területet leaszfaltozzák, bevezetik a vizet, tűz- és ivóvízcsapokat szerelnek, kialakítják a csatornarendszert, az esővízlefolyót, megoldják a villanyt, közvilágítást. A területen épül egy 99 négyzetméteres adminisztrációs épület irodával, állatorvosi rendelővel, raktár- és mellékhelyiséggel. Lefödéssel elválasztják az árusításra kijelölt részt, parkolót alakítanak ki, a nagyobb területen mozgatható asztalok lesznek elhelyezve szintén árusításra, zöldövezetet alakítanak ki, illetve elkülönítik a szeméttárolás helyét. Ezenkívül a terv tartalmazza az állatok bejárásához szükséges makadám út rendezését a Budvár utcáról.

Csíkszereda, 2017. augusztus 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.