fbpx

Hargitafürdőn egyeztettek a megyei út felújításáról

A Hargitafürdőre vezető 138A jelzésű megyei út felújítása ügyében egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a megyei tanács illetékes munkatársai és a hargitafürdői lakosok csütörtökön, augusztus 10-én. A nyertes tervezővel történt előzetes megbeszélések alapján a jelenlegi beton elemeket összetörve felhasználnák azt az út alapozásához a kivitelezéskor, az út 25 centimétert emelkedik a jelenlegi szinthez képest. A teljes szakasz 6,6 kilométer, amelyből 5,25 tartozik Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe, ez a szakasz kerül felújításra. A felújítás magában foglalja a bekötő utak és a kapu bejáratok aszfaltozását, az átereszek kiépítését, cseréjét ott ahol ez szükséges. A megbeszélésen elhangzott remélik a tervező november elejéig elkészül a tervekkel, hogy minél előbb közbeszereztethessék a munkálatok kivitelezését is.

A felújítási munkálatok indításáig viszont karbantartási munkálatokat jövőre már kora tavasszal végezhetnek az idén megkötött négy éves keretszerződésnek köszönhetően.

A lakossági fórumon a másik témát a téli karbantartás során használt csúszásgátló anyag szolgáltatta. A felvetések szerint ugyanis a só nem tesz jót a beton útnak, így a megbeszélés során arra a megoldásra jutottak, hogy a tél első hónapjában igyekeznek a karbantartó cégnek javasolni, hogy csak e célra megfelelő homokot használjon.

A megyeelnök hasznosnak értékelte a konzultációt, hiszen mint mondta fontos ismertetni a részleteket, mert a lakosságtól jó és építő észrevételek fogalmazódnak meg, amelyek nagyban segítik a megyei tanács apparátusának munkáját.

A helyszínen készített interjút a közösségi oldalon tekinthetik meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1351564911557555/

Csíkszereda, 2017. augusztus 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.