fbpx

Hargita Megye Tanácsa támogató pillér az oktatás digitalizálásához

Didaktikai eszközökre és digitális felszerelésre pályázhatnak oktatási intézmények

Hargita Megye Tanácsának kezdeményezésére 2020-ban megalakult a Hargita megyei digitális oktatás fejlesztését és javítását célzó munkacsoport, amely az oktatási területen működő közintézmények képviselőiből és külső szakemberekből áll. A munkacsoport célja a pénzügyi források azonosítása és kihasználása az oktatási egységek digitalizáltságának növelése érdekében, az óvodai környezettől kezdve eszközökkel való felszerelésük, a pedagógusok képzése és az internethez való hozzáférés növelése, biztosítva az esélyegyenlőséget és a társadalmi befogadást a diákok körében.

A Hargita megyei oktatásszemléletben szükséges lépések kialakítása érdekében kidolgozásra került a digitális oktatásra vonatkozó akcióterv: https://elemzo.hargitamegye.ro/wp-content/uploads/2021/04/DigEdu2030.pdf

Az oktatási folyamat digitalizálásának konkrét lépéseinek meghatározása érdekében január 5-én, csütörtökön munkamegbeszélést tartott Hargita Megye Tanácsának munkacsoportja.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Facebook-oldalán is felhívást intézett a települések és oktatási intézmények felé:

https://fb.watch/hSn_kIVR_B/

Oktatási intézmények és közigazgatási egységek pályázhatnak az országos helyreállítási alapban (PNRR) didaktikai eszközök és digitális felszerelések beszerzésére.

A megyei tanács elnöke szerint, annak érdekében, hogy minél jobban ki tudják használni a támogatási eszközt nagyon fontos a társulás.

— A finanszírozási lehetőségek kihasználása a mi kezünkben van. Közösen juthatunk hozzá a helyreállítási alap által biztosított forrásokhoz. Hozzájárulhatunk a megye oktatási intézményeinek hatékony digitalizálásához. Ezért elengedhetetlen minden helyi döntéshozó bevonása, és mi, a megyei tanács csapata ebben partnerséget javasolunk. Az akcióterv elkészült, és a partnerség a legbiztosabb út a közös cél eléréséhez: a fiatalok oktatáshoz való hozzáféréséhez és társadalmi befogadásához. A felkészültebb, fejlettebb digitális képességekkel rendelkező fiatalok a versenyképes közösség alapja – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az Oktatási Minisztérium által meghirdetett pályázati felhívás kedvezményezettjei valamennyi típusú közigazgatási-területi egység (települések, városok, települések és megyék)

A pályázatok benyújtásának határideje március 19: https://www.edu.ro/comunicat_presa_116_2022_lansare_apel_competitiv_proiecte_dotare_scoli_mobilier_materiale_didactice_echipamente_digitale

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.