fbpx

Kitartás, együttműködés és szinergia Hargita Megye Tanácsa megvalósításainak kulcsa

Újabb fiatal orvosoknak épített lakást adtak át a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál

Kisebb lakópark van már a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szomszédságában. Az ötödik társasházat adták át ma, január 4-én a Nagy Laji-dombjaként ismert területen. A házban található négy új lakás kulcsát ezúttal is fiatal szakorvosok vehették át. Érsebész, ortopéd-traumatológus, gyermeksebész és sürgősségi gyermekgyógyász szakember költözik be az új lakásokba.

https://fb.watch/hRk_uSpoog/

Hargita Megye Tanácsa által épített lakások 49-51 négyzetméteresek, amelyben egy konyha, egy fürdőszoba és két szoba kapott helyet.

– Ez volt a megyei tanács egyik legjobb döntése, nem adtuk fel. Sikerült leküzdenünk az orvoshiányt, amely miatt korábban kis híján a kórház bezárására is sor kerülhetett volna. Ez az erőfeszítés, amelyet minden évben teszünk, segít nekünk abban, hogy megerősítsük a megyei kórház szakszemélyzetének kapacitását, és érdemes folytatni, mert ezáltal erősítjük az egészségügyi szolgáltatásokat és biztonságot nyújtunk nemcsak  megyénk  lakosainak, de az egész térségnek is – mondta el Borboly Csaba.

A megyei tanács elnöke ugyanakkor hozzátette, hogy ezeket a lakásokat már korábban is át lehetett volna adni, a gázszolgáltatói huzavona miatt ez megkésett. Bár az épület 2020-ban elkészült, a gázhálózatra való csatlakozás csak tavaly valósult meg.

Az átadáson részt vett Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, aki gratulált az orvosokat támogató programhoz. Ugyanakkor hozzátette a város részéről is igyekeznek az infrastruktúrát támogatni. Mint mondta, hamarosan elkezdik az önkormányzathoz tartozó, a kórházhoz vezető út melletti parkolók kialakítását.

Hajdu Gábor parlamenti képviselő szerint, az elmúlt 12 évben a tervszerű munka megmutatta eredményét a megyei kórháznál. Mint mondta, a megyei tanács és a megyeközpont együttműködése a fejlesztéseknek új lendületet ad. Külön örömét fejezte ki, hogy úgy a tervező, mint a kivitelező helyi szakember volt. További feladatnak nevezve meg az intézmény kettes szintű besorolását is, amely az elmúlt években elmaradt.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház nevében Stekbauer Zsombor adminisztratív igazgató elmondta, a szolgálati lakások hathatós segítséget jelentenek a fiatal orvosok számára és egyik vonzó tényezője a megyei kórháznak.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.