fbpx

Hargita Megye Tanácsa várja az igényléseket a helyi önkormányzatoktól

Hargita Megye Tanácsa a napokban levelet fogalmazott meg a helyi önkormányzatoknak kérve, jelezzék, hogy a személyi jövedelemadó leosztásából milyen fejlesztésre igényelnek támogatást a településükön. Erre azért van szükség, hogy a kormány költségvetésének elfogadását követően Hargita Megye Tanácsa is mielőbb el tudja fogadni a megyei költségvetést, és a települések is számolni tudjanak a megyei tanács jövedelemadóból történő visszaosztásával.

Idén prioritásként kezelik a kalákakezdeményezéseket, a földgázhálózatok bővítését, azon többletkiadások részfinanszírozását, amelyek a folyamatban lévő munkálatoknál, az építőiparban megnövelt minimálbér miatt jelentkezhetnek, a beruházásokra felvett hitelek törlesztését, valamint a kormányzati vagy EU-s pályázatokhoz szükséges önrész társfinanszírozását.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ugyanakkor hozzátette, hogy az igényléseket kizárólag az ennek célba juttatására létrehozott online felületen veszik figyelembe.

– Online rendszerünkkel célunk az igénylések benyújtásának megkönnyítése és átláthatóvá tétele, mert azt szeretnénk, hogy a lakosság is megtegye ezzel kapcsolatos észrevételeit minél szélesebb körben. Az érintettekkel való konzultálás elengedhetetlen minden önkormányzati vezető számára ahhoz, hogy jó döntések szülessenek. Fontos, hogy ott legyünk a döntéshozásban, hiszen az RMDSZ parlamenti képviseletének köszönhetően az eredetileg megállapított összegeket sikerült megnövelni, így több pénzből gazdálkodhatunk. Ugyanakkor visszafogott, jól átgondolt igényléseket szeretnénk kapni, hiszen fontos, hogy a szolidaritás jegyében minél több település fejlődni tudjon – fogalmazott Borboly Csaba.

Az önkormányzatok az investitii.hargitamegye.ro/note-de-fundamentare linken keresztül küldhetik el igényléseiket, amely a későbbiekben bárki számára elérhető lesz, a Szűrés menüpont alatt lehet rákeresni településekre.

Csíkszereda, 2019. február 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.