fbpx

Hargita Megye Tanácsának kollégái átvitték az adományt az ukrán határon

Két autó adomány érkezett meg ma délelőtt Beregszászra

Hargita Megye Tanácsa által pénteken meghirdetett adománygyűjtésre rengetegen válaszoltak. Péntek délután indult a felhívás, hétfő este már útnak is indulhattak az autók az ukrajnai Beregszászra. Egy autó tartós élelmiszereket szállított, egy másik pedig felfújható matracokat, ágyneműket, hálózsákot, pelenkát, higiéniai termékeket és egy generátort.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a megyeháza kollégáival személyesen juttatták át az adományt:

https://fb.watch/btEhQ2ZZT9/

Mint mondta, ismét sikerült bizonyítani a Hargita megyeiek összefogását. Péntek óta a beérkezett adományokat sikerült autóra pakolni és célba juttatni a kárpátaljaiaknak. Tegnap este még azonnali tanácsülésre is összehívták a testületet, ahová online néhány perc alatt beléptek a tanácsosok és jóváhagyták a delegációt.

Babják Zoltán polgármester és Rezes Károly a Beregszászi Járási Tanács elnöke köszönetet mondott a székelyföldi segítségnek, a Hargita megyei összefogásnak. Az egyeztetés révén kiderült, hogy tartós élelmiszerre folyamatosan szükség van, ugyanakkor palackozott vízre is.

Az adományokat továbbra is várjuk Csíkszeredában a megyeháza Sapientia felöli garázsánál a nap 24 órájában. Hétköznapokon 8 és 15 órák között a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság központjaiban: Székelykeresztúron a Kossuth Lajos negyed E5/1 cím alatt, Gyergyószentmiklóson a Fogarassy Mihály utca 4. szám alatt, Maroshévízen pedig a Victor Babeș utca 8. szám alatt. Székelyudvarhelyen a vállalkozói inkubátorházban, II. Rákóczi Ferenc utca 84. szám alatt, valamint Gyergyótölgyesen a pszichiátriai kórházban (Gyergyótölgyes 342. szám).

Pénzbeli adományokat online a segitunk.online/adomanyozas oldalon is lehet utalni.

A szabad szálláshelyeket összesíti Hargita Megye Tanácsa

Hargita megyében sokan ajánlottak fel szálláshelyeket a megyénken átutazó menekültek számára. Felkészülve egy esetleges nagyobb menekült hullámra Hargita megyében online űrlap kitöltésével igyekszünk összesíteni a szabad szálláshelyeket.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.