fbpx

Hargita megyében erős kórusmozgalom alakult ki

A gyergyószéki egyházak kórustalálkozóját Kilyénfalva után idén Gyergyószentmiklóson szervezték meg április 28-án, szombaton a Szent István templomban, amelyet Hargita Megye Tanácsa civil szervezeteknek szóló pályázati programján keresztül támogatott.

Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke beszédében megköszönte a gyergyói kórusoknak, hogy nem csak szebbé teszik az ünnepeket, hanem őket hallva több ember is énekre zendül, ezáltal kimozdítják a hallgató,  akár bezárkózott embereket a csendességükből. Fontos, hogy az ember lelke a zenén keresztül megnyíljon és a gyergyói kórusok ebben sokat segítenek, mindenki a maga településén – tette hozzá az alelnök.

A 32. Kájoni János Kórustalálkozón Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke gratulált ahhoz a kórusmozgalomhoz, amely az egész megyére kiterjed. Mint mondta, bármely közösségben a kórusok tevékenysége fokozza az örömet, vagy éppen enyhíti a bánatot. – Hargita megyében nagyon erős a kórusmozgalom, amelyre szükség van, és amelyet továbbra is támogatunk és erősítünk. Ennek érdekében a megyei tanács alintézményének, a Hargita Megyei Művészeti Népiskola segítségével is gondolkodjunk együtt a partnerképzések, illetve a kórustagok szakmai képzése mentén – emelte ki a megyeelnök, hozzátéve, hogy ez ügyben már elindultak az egyeztetések a népiskolával, és amelyhez minden javaslat, meglátás jól jön a helyiek részéről is.

Borboly Csaba a közösségi oldalon is beszámolt az eseményről:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1581208671926510

Csíkszereda, 2018. április 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.