fbpx

Hargita megyében két településen lépnek érvényben korlátozások

Homoródszentmártonban és Kányádon meghaladta a három ezreléket a fertőzések aránya, így ott korlátozások lépnek életbe, azaz csak zöldigazolvánnyal lehet bizonyos rendezvényeken és vendéglátó egységekben tartózkodni.

Farkaslakán, Csíkmadarason, Zetelakán és Maroshévízen két és három ezrelék közötti a fertőzöttségi ráta, a megye többi településén két ezrelék alatt van. Megyei szinten 0,82 ezrelék ez az arány.

A Hargita Megyei Vészhelyzeti Bizottság közlése szerint egy óvodai csoport, négy elemi, kilenc felső tagozatos osztály, valamint tizenkét középiskolai, illetve szakiskolai osztály tér át online tanrendre, töb mint 600 diák kényszerül online oktatásra.

A szabály az, ha valaki koronavírussal megbetegedik az óvodában, iskolában, akkor az az osztály két hétig online fog tanulni, de nyolc nap után, ha negatív lesz a teszt, akkor visszatérhetnek a diákok az iskolába.

Péntekenkét határozzák meg a közegészségügyi igazgatóság által közölt fertőzöttségi adatok függvényében, hogy a következő héten melyik forgatókönyv szerint járnak a diákok iskolába.

 328 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás