fbpx

Hargita megyében tájékozódott a fejlesztési miniszter

Daniel Suciu, regionális fejlesztési minisztert tájékoztatták Hargita megyei beruházásokról augusztus 14-én, szerdán a csíkszeredai megyeházán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Barti Tihamér alelnök. A miniszter figyelmét kiemelten felhívták az elmúlt időszakban, megyénkben nagy anyagi károkat okozó áradásokra. Mint azt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a találkozón ismertette Hargita megye lakói minden évben veszéllyel néznek szembe az árvizek miatt. Mint ismeretes a kormány hét elején elfogadta a költségvetés-kiigazítás tervezetét, a megyei tanács pedig a tartalékalapból kért támogatást az árvízkárok helyreállítására a megyei- és községi utak, valamint hidak javítására. Idén, a megyei és helyi intézmények által jegyzett károk értéke meghaladja a 43 millió lejt, amelyből 25 millió lej a megyei utakban keletkezett károk mértéke.

A megbeszélésen a megyei tanács által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fejlesztéseit is megvitatták. A megyei tanács vezetői a miniszterrel a kórház tüdő- és fertőző osztályának csíksomlyói helyszínén is terepszemlét tartottak. A megyei kórház egyik fontos fejlesztései között szerepel az osztály átköltöztetése, jelenlegi ideiglenes helyéről egy új épületbe, a kórház épületegyüttesének részeként. Az RMDSZ parlamenti képviseletének köszönhetően a kórház idén 30,6 millió lej kormánytámogatásban részesül. Ezzel kapcsolatban a fejlesztési miniszter megjegyezte, hogy a jól képzett orvosok számára a körülményeket is igyekeznek megteremteni. Mint említette az osztály elköltöztetésére vizsgálják annak a lehetőségét, hogy az Országos Beruházási Társaság (CNI) révén megvalósulhasson a beruházás.

Ugyancsak az RMDSZ képviseletének köszönhetően a gyergyószentmiklósi műjégpálya felújítására is közel negyven millió lejt különített el a kormány. A beruházás részleteit Barti Tihamér és Bende Sándor képviselő a helyszínen ismertette. Ezt követően az épülő uszoda munkálatait is megtekintették.

Csíkszereda, 2019. augusztus 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.