fbpx

Hargita megyei repülőtér-fejlesztési koncepció készült

Elkészült a csíkcsicsói repülőtér fejlesztési koncepciója Farkas József és Farkas László magyarországi repülőtér-fejlesztési szakemberek segítségével. Hargita Megye Tanácsa ez ügyben már több szakmai tanácskozást tartott anyaországi szakértőkkel, illetve már korábban kilátásba helyezte Csíkszeredának, Hargita megyének Budapesttel vagy akár Bukaresttel történő összekötését, mivel egy repülőtér több beruházót és turistát vonzana a térségbe. Borboly Csaba megyeelnök szerint a fejlesztés fontos politikai, gazdasági és turisztikai szempontból egyaránt.

– Fontos, hogy már most egy jól kidolgozott elképzelés alakuljon ki a reptér fejlesztéséről, így össze lehet ezt hangolni más programokkal, például a turizmus növelésével, valamint a katasztrófaelhárítással. Január folyamán Hargita Megye Tanácsa energiagazdálkodási ügynöksége és elemzőcsoportja felmérést készít a légi forgalmi igényről, ami segítséget nyújt a légi utas és áruszállítással foglalkozó vállalatok vonzásában – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

A fejlesztési koncepció és további információ elérhető a következő linken: http://spme.ro/hu/nl/10/hargita-airport–fejlesztesi-koncepcio Az észrevételeket, javaslatokat várják az [email protected] e-mail címen.

Csíkszereda, 2015. január 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 Hozzászólás