fbpx

Hargita megyei vízadomány a Kolozs megyei RMDSZ felkérésére Györgyfalvának

Egy kamion vízadományt küldött Hargita megye, hogy  segítse az ivóvíz nélkül maradt Kolozs megyei Györgyfalva lakosságát. Az adományt Borboly Csaba megyeelnök közbenjárására küldte a Hargita Gyöngye Rt. a Hargita Megye Tanácsa létrehozásával és fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesületen keresztül a rászorulóknak.

Július 18-án délután a román hadsereg egyik üzemanyagszállító járműve felborult a Kolozs megyei Apahida és Bányabükk között a kolozsvári terelőúton. A teherautóból mintegy nyolc tonna gázolaj ömlött ki a Györgyfalvát ellátó víztározó mellett, szennyezve a vizet. A víz tisztítása hónapokba telhet, addig a lakosságnak szüksége van tiszta vízre.

A Hargita megyeiek egy kamion vizet küldtek Kolozs megyébe, összesen 32 raklap szénsavmentes ötliteres vizet.

A kérés Csoma Botond képviselő és Antal Géza Kolozs megyei RMDSZ-es megyei tanácsostól érkezett, a segítségnyújtás a Hargita megyeiek részéről nem maradt el.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a rászorulókat segítsük, és ebben mindig partnerünk a Hargita Gyöngye Rt., akiknek ezúton is köszönjük. Fontosnak tartom, hogy ne legyünk közömbösek a hasonló esetekkel szemben, ugyanis nem tudni, kinek mikor lesz szüksége segítségre. Összefogásra, egymás támogatására minden válságos helyzetben szükség van, és fontosnak tartom, hogy amikor csak tehetjük, mutassunk jó példát” – mondta az adomány kapcsán Borboly Csaba.

A víz szállítmány megérkezett Kolozs megyébe, Antal Géza köszönetét fejezte ki Borboly Csabának és a Hargita Gyöngye Rt.-nek.

„Köszönöm Borboly Csabának, hogy ilyen gyorsan válaszolt a kérésünkre. Ismét bizonyosságot nyert, hogy számíthatunk egymásra, a Kolozs megyei magyarok számíthatnak Hargita megyére. Ugyanakkor köszönet illeti a Hargita Gyöngye Rt.-t, Székely Zsuzsát és Kun Juditot, a Mendola csoport és azon belül az Unitrans Logistics vezetőit, valamint Köllő Szabolcsot, az Utilup vállalkozás vezetőjét, akik önzetlenül segítettek a szállítmány célba juttatásában – mondta el Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.