fbpx

Hargita megyével kapcsolatos elemzések áttekinthető összefoglalója

Hargita Megye Tanácsának Elemző Csoportja infografikát készített az iroda által eddig elvégzett elemzésekből, illetve ezeknek összegzését, így könnyebben áttekinthetők munkájuk eredménye.

– Az infografika lényege, hogy a lehető legegyszerűbben, átláthatóbban közöljön információkat. A szöveget képek, diagramok váltják fel, és amellett, hogy megragadják a figyelmet, pár perc alatt átadják a mondanivalót, mindezt kis helyen, negyed, fél vagy egy oldalban, a több oldalas szöveggel ellentétben. Az infografikák készítésére több eszköz áll rendelkezésre, mi a Piktochart online felületet, illetve a PowerPoint programot használjuk. Az elkészítése során a legfontosabb a fő mondanivaló, ez kerül általában középre és ez a legnagyobb ábra. A többi információ magyarázatként vagy egy következtetés levezetéseként szerepel. Minden esetben csak a legszükségesebb információt helyezzük el jól értelmezhető formában úgy, hogy egyértelmű legyen a többi információval, adattal való kapcsolata is. Egy ilyen infografika elkészítése, a rendelkezésre álló adatok függvényében 4-5 óra, de komplex összetételüeknél akár több nap is lehet. A munka időtartama az adatok mennyiségétől, az összefüggések milyenségétől, a célközönségtől függ – számolt be az infografikák elkészítésének módjáról Bencze László, az Elemző Csoport munkatársa.

– A megyei tanács Elemző Csoportjának szerteágazó a tevékenysége, számos szakterületen fejtik ki tevékenységüket, amelyek a közérdeket szolgálják. Felméréseik az oktatás, a turizmus, az életszínvonal, a munkahelypiac mellett a mindennapi élet más területeire is kiterjednek, de törvénymódosító javaslatokon is dolgoznak, ezért fontos, hogy munkájuk eredménye mások számára is áttekinthető legyen. Az általuk elkészített infografika haszna abban rejlik, hogy összefoglalja eddigi elemzéseik eredményét, amely viszonylag rövid idő alatt áttekinthető – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az Elemző Csoport által készített összefoglaló az alábbi linken tanulmányozható:

http://elemzo.hargitamegye.ro/az-elemzo-csoport-altal-keszitett-infografikak-rovid-osszefoglaloja/

Csíkszereda, 2015. október 1.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.