fbpx

A Nemzeti Vágtán a Székely termékek

Az összefogás Farkaslaka község és Hargita Megye Tanácsa között hozzájárul a kiváló eredményhez. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke júliusban köszöntötte Farkaslakán, Kovács Lehel polgármesterrel együtt a Székely Vágta győztesét, Tamás Csabát és kívánt sikereket a Nemzeti Vágtán való szerepléshez. Hargita Megye Tanácsának lovas programja, amelyet a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség bonyolít le és a megyei lovas munkacsoport tevékenysége, újabb pozitív visszaigazolást nyert.

VagtaSzekelyTermek_2018szept16 (3)

Harmadik helyen ért célba a Nemzeti Vágta hetedik előfutamán Tamás Csaba Fiber nevű lovával. Hargita Megye Tanácsa alintézményén keresztül, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által közel ötven ezer lejjel támogatta a farkaslaki Lófő Egyesületet, amelynek lovasa szombaton, szeptember 15-én állhatott rajthoz a vágtán.

VagtaSzekelyTermek_2018szept16 (4)

Az eseményen jelenlévő fejlesztési ügynökség tagjai a Székely termékeket is népszerűsítették. Cilip Árpád, az ügynökség vezetőjének beszámolója szerint a standon kipakolt lekvárok, mézek, mézeskalácsok, valamint a hentesáruk és sajttermékek is elfogytak. Az igazgató szerint a Székely termék Budapesten még mindig egyre népszerűbb, amit az is jelez, hogy minden alkalommal gyorsan elfogynak a termékek.

Borboly Csaba szerint ezért kell tovább tudatosan dolgozni, hogy a ma már több mint ezer székelyföldi család, aki jó minőségű, helyi alapanyagból, a megöröklött és esetenként továbbfejlesztett itthoni tudással, minél előbb tudjanak megjelenni piacokon és ezáltal újabb helybeli munkahelyeket hozva létre, perspektívát teremtve több fiatalnak az itthon maradáshoz  vagy hazajövetelre.

VagtaSzekelyTermek_2018szept16 (6)

Csíkszereda, 2018. szeptember 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.