fbpx

Hároméves nagyberuházás Székelyudvarhely és Székelykeresztúr között

Borboly Csaba: eddigi legátfogóbb terv készült el a megyei út felújítására

A megyei utak építése tekintetében az eddigi legátfogóbb, mindent figyelembe vevő terv készült el Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint Székelyudvarhelyt és Székelykeresztúrt összekötő 137-es jelzésű út felújítására.

https://fb.watch/h5FHoLJniY/

Az érintett polgármesterekkel és térségi megyei tanácsosokkal ismertették a 21,4 kilométeres szakasz felújítási terveit november 29-én, kedden Felsőboldogfalva Polgármesteri Hivatalában. A beruházás közel 160 millió lejre rúg, amelyre Hargita Megye Tanácsa az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny-programból 140 millió lejes támogatást hívott le.

A beruházás terveit korábban több konzultáción ismertették a lakossággal, a beérkezett javaslatokat pedig mind igyekeztek belefoglalni a tervekbe.

Borboly Csaba hangsúlyozta, ebben az időszakban még van lehetőség kisebb módosításra a munkálatok elkezdésével és főként azok befejeztével már nehéz a lakosság minden igényét kielégíteni. Éppen ezért jövő kedden figyelemfelkeltő biciklizést szerveznek az út mentén.

A tervek szerint az út teljes szakaszán zöld övezettel elkülönített kerékpárút lesz kialakítva. Ez mellett tíz hidat építenek újjá, valamint a településeken födött sáncokat alakítanak ki. Hargita megye legforgalmasabb megyei besorolású útja, tekintve, hogy két székelyföldi várost köt össze, valamint a Hargita és Maros megye között utazók számára egyik fő útvonal.

A kivitelezésre szánt idő 36 hónapot ölel fel.

Mint elhangzott, ez alatt az idő alatt a munkálatok volumene miatt sok lesz a kellemetlenség, tekintve, hogy az út szintje megmarad a jelenlegi magasságban, ezért az út alapját is felszedik a munkagépek.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.