fbpx

Határozott vállalás történt a péktermékek ügyében

Per megelőző eljárás keretében vállalta a tordai cég, hogy holnaptól, február 14-től a saját termékeit szállítják majd a közbeszerzésen elnyert kistérségek tanintézeteibe. Mint ismeretes a péktermékek szállítására a megye iskoláiba Hargita Megye Tanácsa 27 késtérségre osztva írta ki a közbeszerzést, annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítsanak a kistérségi, helyi vállalkozások számára is a beszállításra. A kiírt közbeszerzéseken 20-at a tordai vállalkozás nyert meg, mivel az árversenyben a helyiek ajánlata alá licitált.

Hétfőn, február 13-án Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Andrei Jean-Adrian prefektus, a Megyei Tanfelügyelőség képviselője, valamint a megyei tanács és a prefektúra illetékes munkatársai jelenlétében a tordai vállalkozás vezérigazgatója, Pop Marinel elmondta, hogy a péktermékek kapcsán felmerült problémákra a jövőben nem lesz példa. Az említett vállalkozás a licit megnyerése után ugyanis egyes kistérségekbe nem a saját, hanem egy Prahova megyei alvállalkozó termékei kerültek kiszállításra, amely termékeire napi szinten érkeztek panaszok Hargita Megye Tanácsához. Gyimesközéplok és Csíkszereda térségében pedig két-két büntetést is kiszabtak a cégre, amelynek köszönhetően a törvény értelmében szerződést lehet bontani az adott térségben. A cégvezető azonban állást foglalt és ígéretet tett, hogy holnaptól a saját termékeit szállítja ezekbe a tanintézetekbe. Amennyiben nem tesz eleget a szerződésben foglaltaknak és továbbra is rendellenességek merülnek fel jogi útra terelhetik az ügyet.

Mint azt a cégvezető elmondta 12 megyébe szállítanak péktermékeket, ugyanakkor erőfeszítéseket tesz, hogy Hargita megyébe is megfelelő súlyú és összetételű kiflik kerüljenek.

Ennek kapcsán Borboly Csaba megyeelnök a közösségi oldal konzultációs csoportjában is ki kérte a lakosság véleményét. Ugyanakkor a megyeelnök kérésére napi szinten tartják a kapcsolatot az iskolákkal. A mai előzetes perbe hívás alapján a további rendellenességek következtében azonnali határidővel szerződést bonthatnak.

A tej-kifli programban tett eddigi erőfeszítésekről az alábbi linken olvashatnak még többet:

http://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Csíkszereda, 2017 február 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.