fbpx

Szociális célra hasznosított ingatlanok építését, felújítását is támogatják

Templomok felújítása vagy építése mellett Hargita Megye Tanácsa egyházaknak szóló pályázati programjából szociális célra hasznosított ingatlanok építését vagy felújítását is támogatja. Előző évekhez hasonlóan Hargita Megye Tanácsa idén is támogatja a történelmi egyházakat. A támogatott beruházások listájának sokoldalúságának köszönhetően lehetőség nyílik olyan ingatlanok támogatására, amelyek az egyház tulajdonát képezik és valamilyen szociális tevékenység zajlik benne. Az egyház közösség építő jellegét Hargita Megye Tanácsa mindig elismerte, így ennek megfelelően minden évben igyekeznek a lehető legtöbb támogatást nyújtani, a támogatást pedig a lehető legjobb helyre igyekeznek elosztani. A megyei tanács 2001-től támogatja Hargita megyében működő egyházakat, 2009-től pedig külön egyházi részleg működik az országban egyedülállóan.

A pályázatokat február 15-ig 12 óráig várják, amelyeket leadhatnak Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsa iktatójában (Szabadság tér 5. Szám). Tekintettel arra, hogy a megyei tanács szerdán, február 15-én kihelyezett munkanapot tart Bögözben a területi irodák nem tudják fogadni az érdeklődőket.

www.hargitamegye.ro/egyhazak.html

Az elmúlt évek egyháztámogatásának beszámolóját Hargita Megye Tanácsa honlapján az éves beszámolói között tanulmányozhatják, az ebből készített infografikát ugyanitt tekinthetik meg.

Csíkszereda, 2017 február 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.