fbpx

Helyi cégek jelentkezését várják a megyei utak téli karbantartására

Hároméves keretszerződés megkötésére hirdetett közbeszerzési pályázatot Hargita Megye Tanácsa a megyei utak téli karbantartásának biztosítása érdekében. A megyei tanács szakemberei a megye négy térségét 24 kisebb csoportra (lot) bontották le, hogy az előző években alvállalkozóként dolgozó cégek is tudjanak jelentkezni a munkálatokra. A csoportokat községek szerint osztották le, Csík térséget tíz csoportra, Gyergyó térséget négyre, Keresztúr térséget szintén négy,  Udvarhely térségét pedig hat csoportra osztották le, a csatolmányban megtalálják az utak részletes leosztását.

– A dokumentáció összeállításánál az volt a fő szempont, hogy helyi cégek is tudjanak jelentkezni, hiszen ők gyorsabban és hatékonyabban tudnak közbelépni havazások esetén, illetve ezzel jelentős jövedelmet is tudunk biztosítani három évre a téli hónapokban a helyi emberek számára. Mivel nincs szükség mérnök végzettségű szakemberre a jelentkezéshez, kérjük a helyi cégek vezetőit, hogy fogjanak össze, és jelentkezzenek a munkálatok elvégzésére, hiszen ezáltal ki tudják használni télen is a rendelkezésükre álló gépeket – biztatta a vállalkozókat Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

– A téli karbantartási munkálatokat  a 2014–2017-es időszakra hirdettük meg annak érdekében, hogy ne kelljen évente lefolytatni a hosszú közbeszerzési eljárást, és így jövőtől már rendkívüli havazás esetén is biztosítani tudjuk a hóeltakarítást – emelte ki Incze Csongor alelnök.

A dokumentáció megtalálható a www.e-licitatie.ro oldalon a 154375/04.10.2014 számmal.

Csíkszereda, 2014. október 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.