fbpx

Hargita Megye Tanácsa várja a civilszervezetektől pályázataik elszámolását

Évente nyújt pályázati programjai révén vissza nem térítendő támogatást Hargita Megye Tanácsa a megyében bejegyzett civilszervezeteknek, ezzel anyagilag hozzájárul kulturális, sport, ifjúsági, turisztikai programok megszervezéséhez, segíti a tűzoltó egyesületek munkáját vagy olyan tevékenységeket, amelyek hagyományainkat éltetik. Idén is lehetőség volt pénzbeli támogatást igényelni hasonló programokra, viszont a megnyert pályázatok zömében nem érkezett be a megyei tanácshoz a megfelelő elszámolási iratcsomó, aminek hiányában lehetetlen lesz kifizetni a megpályázott összegeket. A szerződés szerint valamennyi pályázónak el kell számolnia a tevékenysége lebonyolítása utáni 15 naptári napon belül (a kulturális pályázatok esetében 30 naptári napon belül).

Hargita Megye Tanácsa munkatársainak tapasztalatai szerint a leggyakoribb hiba, hogy a fogyóanyagok beszerzésére vonatkozó számlákat azon esemény után állították ki, amelyre a támogatást igényelték, hiányosak a népszerűsítő tevékenységek, különféle költségek esetében hiányzik a megrendelőlap vagy a szerződés, nincs teljes mértékben kifizetve a civilszervezet önrésze, hibás vagy hiányos a pénzügyi jelentés és az elszámolás.

Eddig a pályázatok kisebb részét sikerült elszámolni:

Sorszám Program Beérkezett elszámolások Elszámolt pályázatok
Családprogram 41% 18%
Önkéntes tűzoltók egyesületének támogatási programja 33% 19%
Román közösségek kulturális programjainak támogatása 50% 20%
Népviselet beszerzésének támogatása 27% 8%
Általános kulturális programok támogatása 36% 3%
Ifjúsági program 44% 11%
Sportprogram 14% 8%
Turisztikai program 0% 0%

A két oszlop közti különbség a folyamatban levő vagy kipótolandó elszámolásokból adódik.

A megyei tanács munkatársai ezúton is felhívják a pályázók figyelmét, hogy a tevékenység befejezésétől számított határidőig számoljanak el a támogatott program költségeivel, hogy ne okozzanak gondot a kifizetésekben. Borboly Csaba megyeelnök szerint az ellenőrző szervek miatt is alapos kimutatás szükséges.

– Hála Istennek, eddig nem adódtak nagyobb gondok, s reméljük, nem is fognak. Kérem a pályázókat, figyelmesen állítsák össze a dokumentációt. Ezzel a feladattal nálunk olyan tapasztalatra tehetnek szert, szakembereink segítségével, amit más pályázatoknál is kamatoztathatnak, és ha nálunk hibátlan az iratcsomójuk, garantáltan más pályázatok esetében is az lesz – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

Csíkszereda, 2014. október 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.