fbpx

Helyi népviseletek vásárlására lehet pályázni

Hargita Megye Tanácsa népviseletek támogatására ír ki pályázatot 2014-ben is. Az összesen 160 ezer lej értékű kiírásra azon Hargita megyei köz- és magánjogi, valamint fizikai és jogi személyek jelentkezhetnek, amelyeket a román törvénykezésnek megfelelően jegyeztek be.

A pályázat támogatja a Hargita megyére jellemző hagyományos és népi viseletek elkészíttetését és beszerzését. A pályázat Hargita Megye Kulturális Stratégiájának a része, amely a következő linken tekinthető meg: http://hargitamegye.ro/_user/browser/File/Programok/Projektek/2013szept_Kulturalis.pdf.

– A program célja a Hargita megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése, hagyományaink ápolásának támogatása minden lehetséges eszközzel. Az előző évek tapasztalata azt mutatja, hogy nemcsak a fiatalokra, hanem a közép- és időskorúakra is jó hatással van a hagyományápolás előtérbe kerülése. Az emberek a támogatásunknak is köszönhetően egyre inkább igénylik, hogy autentikus, jó minőségű népviseletet hordjanak az ünnepélyes alkalmakkor – nyilatkozta Borboly Csaba megyeelnök a pályázatok kapcsán.

A vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profittermelő tevékenységre. A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában lehet benyújtani a Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám alatt, valamint elektronikus formában a kovacszsuzsa@hargitamegye.ro email címen. Leadási határidő: 2014. április 14., 11 óra.

A vissza nem térítendő támogatás igényelhető a népviselet-készítést támogató programmal kapcsolatos dokumentációban leírtak szerint kitöltött pályázati űrlappal, amely megtalálható a www.hargitamegye.ro oldalon, illetve beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyén, cím: Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208-as iroda. Kapcsolattartó személy Kovács Zsuzsa, telefonszám: 0266-207700, 1308-as belső, e-mail cím: kovacszsuzsa@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2014. március 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.