fbpx

Helyükre kerültek a helységnévtáblák

Helyükre kerültek a 132-es jelzésű megyei úton a magyar nyelvű helységnév-, illetve forgalomirányító táblák, amelyeket Hargita Megye Tanácsa munkatársai szereltek fel szerdán, december 23-án. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, miután Szentegyházán és Homoródalmáson közösen elhelyezték a táblákat, megköszönte Barti Tihamérnak, a megyei tanács beruházásokért felelős alelnökének és munkatársainak, hogy a beruházást sikerre vitték, így mostmár az utolsó simítások zajlanak az útszakaszon.

A táblák ünnepélyes elhelyezésén jelen volt Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Barti Tihamér és Incze Csongor alelnökök, a projekt megvalósításáért felelős munkatársak: Zsombori László, Kinda Jolán és Pápai Károly, András Attila szentegyházi megyei tanácsos, Rusz Sándor, Szentegyháza polgármestere, Molnár Tibor, Szentegyháza alpolgármestere, Rigó Mihály, Homoródalmás polgármestere, valamint a helyi lakosság.

132Tablak_2015dec23_5

– Nekem jutott a feladat, hogy kimozdítsuk a holtpontról a beruházást, és elindítsuk a munkálatokat. Örvendek, hogy sikeresen be tudtuk fejezni, és már az utolsó simítások zajlanak. Örülök, hogy rendeződött a magyar feliratok ügye is, amit a 2007-ben elfogadott tervek nem tartalmaztak. A megyei tanácsnak az volt a prioritása, hogy még idén az Európai Uniótól minél több lehívható költséget számoljon el – mondta Barti Tihamér hozzátéve, felvette a kapcsolatot Brassó Megye Tanácsa alelnökével annak érdekében, hogy a testület vegye be a költségvetésébe a 132-es út felújítását is, így a teljes szakasz elkészültével a helybeliek kerülő nélkül, biztonságos úton juthatnak el Brassó városába.

Incze Csongor, a megyei tanács karbantartásokért felelős alelnöke örömét fejezte ki, hogy a projekt az utolsó centiméterekhez érkezett. – Örülök, hogy sikeres projektet zárhatott a megyei tanács, és köszönöm Barti Tihamérnak. Remélem a jövőben is sok utat tudunk biztonságosabbá tenni – mondta.

132Tablak_2015dec23_1

Borboly Csaba ugyanakkor megköszönte a helyiek türelmét, a polgármesterek és alpolgármesterek segítségét, illetve a megyei tanácsosoknak, hogy megszavazták és felvállalták az időközben sok problémával járó beruházást. – Az itt élőknek sok lehetőséget rejt az új út, és remélem többen haza fognak térni ennek is köszönhetően. Bízom benne, hogy nemcsak az úttal gazdagodott a megye, hanem az út mentén minden felértékelődik. Ha sok probléma is volt ezzel a beruházással, sikerült eljutnunk idáig az embereknek köszönhetően, akik mellé álltak, és hittek a sikerben annak ellenére, hogy nem azt a biztatást kapták, amire számítottak. Ez bizonyítja, hogy csapatban dolgozva lehet eredményeket elérni, ezen probléma megoldásával egyet léptünk előre – fejezte ki köszönetét a megyeelnök a megyei tanács teljes apparátusának, amiért a beruházás közbeszerzését újra tudták indítani és be tudták fejezni a munkálatokat. – A teljes megyei tanács érdeme a felújított út – fogalmazott.

Csíkszereda, 2015. december 23.

 1,300 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás