fbpx

Újraindítanák a gyerekosztályt Szentegyházán

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház alárendeltségébe tartozó szentegyházi Egészségügyi Központ egyik épületét látogatták meg Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér és Incze Csongor, a megyei tanács alelnökei, András Attila szentegyházi megyei tanácsos, Rus Sándor, Szentegyháza polgármestere és Molnár Tibor, Szentegyháza alpolgármestere szerdán, december 23-án.

Sándor Ilona főnővér körbevezette az elöljárókat a régi gyermekgyógyászati osztálynak is otthont adó épületben, és a megyei tanács támogatását kérte, hogy felújíthassák az részleget, hiszen, mint mondta, szakorvos lenne az osztályra, de az épület tatarozásra szorul.

Barti Tihamér elmondta, keresik a lehetőségét, hogy Hargita Megye Tanácsa ezen egészségügyi intézmény felújításához is támogatást nyújthasson, ezáltal nagyban hozzájárulva az itt élők életszínvonalának javításához.

Incze Csongor hangsúlyozta, a térségben élőknek nagy segítség lenne a kórház, hiszen Székelyudvarhelyre vagy Csíkszeredába kénytelenek elutazni orvosi ellátásért. Ugyanakkor reméli, a megyei tanács részéről tudják támogatni, és ezzel hozzájárulhatnak a gyerekvállalás megkönnyítéséhez is.

Borboly Csaba szerint a kórház dolgozói eddig is nagyon sokat tettek az egészségügyi központ érdekében, amelyet érdemes felkarolni és támogatni. – Az itt dolgozók képesek arra, hogy az egyet háromra szaporítsák. Remélem minél hamarabb megtaláljuk a lehetőséget a támogatásra, és újra működhet a gyermekosztály – mondta a megyeelnök.

Csíkszereda, 2015. december 24.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.