fbpx

Hévíz-Csíkszereda közötti repülő járatban rejlő lehetőségekről tárgyaltak

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Papp Gábor, Hévíz Város Polgármestere augusztus 18-án, pénteken a Zala megyei Hévízen egyeztettek a Hévíz-Balaton Airport és a csíkszeredai repülőtér közös fejlesztéséről. Megbeszélésük során megállapodtak a két repülőtér közti együttműködésről, ami lehetőséget teremt a két települést összekötő repülőjárat elindítására. E járattal közvetlen és gyors kapcsolat jöhet létre a Székelyföld és Nyugat-Magyarország között, ami új lehetőségeket nyit meg az idegenforgalmi és munkaerő-piaci együttműködésben. A csíkszeredai repülőtér fejlesztése révén a Székelyföldön élők sürgősségi egészségügyi ellátása is javulhat. A két repülőtér közti együttműködés létrejöttét támogatja Zala Megye Közgyűlésének elnöke, dr. Pál Attila is.

Benkő Attila a reptér ügyvezetője reményeit fejezte ki, hogy a csíkszeredai légikikötő fejlesztése is elérhető időn belül megvalósul.

Borboly Csaba, ennek kapcsán elmondta, hogy nagy lehetőség rejlik Székelyföld és Nyugat-Magyarország légi összekötésében, hiszen jelenleg 14-15 órás autóúton lehet eljutni a kért térségbe. Erre lenne alternatíva a légi összeköttetés.

A felek több Európai Uniós pályázatban partnerek, köztük az EU3doms elnevezésű projekt, amelynek keretében hétfőn Hévízen tartanak kerekasztal beszélgetéseket. A projekt fő célkitűzése egy vita-sorozat indítása Európa jövőjéről, különös tekintettel az Európai Unió négy szabadságára. Ezen alapelvek meghatározóak az összes résztvevő partnernél annak érdekében, hogy a tapasztalatcsere egy hosszú távú együttműködése jöjjön létre nemzetközi párbeszéden keresztül. Ezt megelőzően Csíkszeredában, májusban a fiatal vállalkozók támogatásáról, a fiatalok kompetenciáinak fejlesztéséről, önkéntességről beszéltek a projekt partnerek.

Mindezek mellett Hévíz és Parajd közötti testvértelepülési kapcsolat kiépítését is előre mozdították, annak érdekében, hogy még szorosabbra fűzzék a két megye és településeik kapcsolatát és a jó gyakorlatokat elsajátíthassák.

Rövid videó és fotók a hévízi reptérről az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1359399207440792

Csíkszereda, 2017. augusztus 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.