fbpx

Hiánypótló a diakmunka.ro

Júniusban indította el a diakmunka.ro portált a Hargita Megye Tanácsa létrehozásával és fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesület. A Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével közösen szervezett kerekasztal beszélgetésen csíkszéki vállalkozóknak mutatták be a székelyföldi ifjúsági és diákmunka portált a csíkszeredai megyeházán augusztus 8-án.

A találkozón jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki elmondta, bízik benne, hogy a diákmunka hozzájárul a munkaerő-elhelyezéshez és a fiatalok itthon tartásához.

Csilip Árpád, a fejlesztési ügynökség igazgatója kifejtette, a portál nyújtotta lehetőség a vállalkozókat is segíti, ezért ezúton is felhívják a figyelmüket, hogy regisztráljanak a honlapon, és hirdessék meg szezonális munkaajánlataikat is.

Bálint-Miklóssy Enikő, a Hargita Megyéért Egyesület igazgatója mutatta be a diakmunka.ro-t, amelynek célja, hogy felületet biztosítson a kereslet és a kínálat találkozására, és segítse a fiatalok elhelyezkedését a munkaerőpiacon. Ebben a munkában az egyesület közvetítő szerepet kíván betölteni, hangsúlyozta, illetve ismertette a diákok alkalmazására vonatkozó jogszabályokat. A kerekasztal beszélgetés szervezését azért tartották fontosnak, mondta az igazgató, hogy a vállalkozók is elmondhassák tapasztalataikat.

A jelenlevő csíkszéki vállalkozók elmondták, hiánypótló a portál, és mindenképp használni fogják. Fontosnak tartották, hogy a tevékenység a közösségi médiában is megjelenik, ugyanis az a tapasztalatuk, hogy a fiatalok legkönnyebben ezeken a platformokon érhetők el.

A későbbiekben több tájékoztató kampányt szervez az egyesület, és tervezik egy telefonos applikáció kidolgozását is, számolt be Bálint-Miklóssy Enikő.

Csíkszereda, 2019. augusztus 8.

 755 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás