fbpx

Homoródfürdő szintet kell lépjen

Homoródfürdő fejlesztéséről egyeztettek január 12-én, pénteken a csíkszeredai megyeházán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnökével, a megyei tanács illetékes kollégáival, a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás képviselőivel, szállodák vezetőivel, és Péter József Kápolnásfalu alpolgármesterével.

A felek egyetértettek abban, hogy szükséges egy sátoros táborozóhely kialakítása, amely kis befektetésnek számít ugyan, de van rá igény. Ugyanakkor egy közösségi tér kialakítása is szükséges, egy nagyobb találkozási pont. A víz- és csatornahálózat korszerűsítése is egy következő lépés. Szóba került a Mária forrás és a közelében található szálláshely közötti útvonal kiépítése. A hatos villa körüli tér szintén felújításra szorul. Mindezek mellett pedig szükséges a két sportpálya felújítása is, hogy legyen mozgás, sportolási lehetőség a turistáknak. Az ifjúsági tábor területét Hargita Megye Tanácsa rendezetlen területekkel és számos romos épülettel vette át, amelyen mindezidáig a hatos villa esetében tudtak fejlesztéseket eszközölni, hiszen ez épület esetében volt az épület alatt tulajdonjog.

Mindeddig a területek a tisztázatlan területek miatt húzódott el a fejlesztések sora. Jelenleg viszont Szentegyháza és Kápolnásfalu néhány területet tisztázott, így elkezdődhet ezeken a területeken a fejlesztések kidolgozása. Idén a szükséges tervek elkészítését tűzték ki célul az érintett felek és Hargita Megye Tanácsa közreműködésével, amennyiben a megyei tanács testülete is elfogadja (a további célokról a csatolmányok között található Tervek nevű fotón tájékozódhatnak).

dav
dav

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint jó irányba hoznak meg döntéseket Szentegyházán és Kápolnásfalun, ezért az idei év feladatait össze kell hangolni, ami Homoródfürdő fejlesztését illeti.

Homoródfürdő fejlesztési tanulmányát az alábbi linken tanulmányozhatják bővebben:

http://hargitamegye.ro/hargita-hegyseg/konzultacio.html

A további, megyei tanács által kiviteezett beruházásokat az alábbi hivatkozásokon követhetik:

http://investitii.judetulharghita.ro/node/1526

http://investitii.judetulharghita.ro/node/2877

http://investitii.judetulharghita.ro/node/2860

Készülnek a Hargita megyei raliversenyekre

Ugyancsak pénteken tanácskoztak az országos ralibajnokság ideiglenes versenynaptára szerint július közepén sorra kerülő Hargita megyei szakaszának az előkészületeiről. Az egyeztetés fő témája a versenyeket követő utak rendbetétele és a turisztikai egységek felkészítése. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint nagy lehetőség a bajnokság hargitai szakasza a turisztikai egységeknek minden évben, amelyre fel kell készülniük az egységeknek.

Csíkszereda, 2018. január 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.