fbpx

Horváth Anna tisztessége számunkra egyértelmű

Önkormányzati vezetőink példás munkát végeznek közösségünk érdekében, és nagyon sokat jelent ez mindenütt, de különösképpen azokon a településeken, ahol a magyarság számbeli kisebbségben él. Munkájuk ellehetetlenítése, egy vezető mondvacsinált bizonyítékok alapján való megvádolása, majd elítélése a közösség elleni támadásnak tekinthető. Éppen ezért nekünk, romániai magyar önkormányzati vezetőknek zárnunk kell sorainkat, az eddigieknél jobban, és fel kell emelnünk hangunkat e nyilvánvaló igazságtalanság ellen.

Ezúton is kifejezzük tiltakozásunkat. Horváth Anna tisztessége számunkra egyértelmű, hiszünk ártatlanságában. Mindig becsültük másokat felülmúló munkabírását, és továbbra is közösségünk vezetőjének tekintjük, szavára ezután is odafigyelünk.

Ami 2018. március 23-án Kolozsváron történt, az felháborító, és nem állja ki a jogállamiság próbáját. Ki kell mondanunk: sajnos Románia nem jogállam.

Ugyanakkor bízunk abban is, hogy a Legfelsőbb Bíróság más döntést hoz.

Az Országos Önkormányzati Tanács ezúton is felkéri az RMDSZ szenátorait és parlamenti képviselőit arra, hogy szorgalmazzák a visszaélésekre lehetőséget adó rossz jogszabályi megfogalmazások módosítását, tehát kérjük, hogy a büntető törvénykönyvet és a büntetőeljárási törvényt sürgősséggel módosítsák, hogy ártatlan emberek elítélésére ne legyen jogalap.

Az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsa

Kolozsvár, 2018. március 24.

 832 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...