fbpx

Ideiglenes szerződést kötött Hargita Megye Tanácsa a Multiplanddal

December 15-től kezdődően minden megyei útra érvényes szerződése van a megyei tanácsnak miután ma késő estig tartó tárgyalást követően ideiglenesen szerződést kötöttek a Multipland Kft.-vel a többi 14 kis térségre is, amelyeken korábban az óvások miatt elhúzódott a procedúra (). Ezzel a lépéssel ugyanakkor érvényét vesztik az ugyancsak ma aláírt együttműködési szerződések néhány helyi tanáccsal, amelyről Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldalán számolt be korábban (). A megyeelnök SMS-ben értesítette a polgármestereket a fejleményről és hozzátette, jó volt látni az összefogást és számíthattak a segítségre. Mindezek mellett megköszönte a Fuxia Kft., a KANAL Construct Kft., a Wikend Forest Impex Kft., az ING Service, és az Andesit Impex Kft. cégeknek, akik az elmúlt napokban önzetlenül segítettek a forgalom biztosítása érdekében.

Az ideiglenes és végleges szerződések ugyanazt tartalmazzák, és ugyanúgy kell teljesítsen a cég. Az ideiglenes szerződések oka, hogy még nem járt le az óvási időszak az újraértékelést követően. Amennyiben december 18-ig nem nyújtanak be újabb óvást megköthetik a végeleges szerződéseket (korábbi cikkünk olvasható).

–  Ahogy korábban jeleztem, amint meglesz mind a 21 kisebb útcsoportosításra (lot) a végleges szerződés, akkor a nehézségekről, bajokról, felelősségekről – hivatalunkon belül és kívül – és mindenről amiről nem beszéltünk és nem beszélhettem, majd részletes tájékoztatást fogunk nyújtani. Továbbra is az elsőrendű cél az út járhatóságának biztosítása, hogy ne kelljen egyetlen megyei utat se lezárni. Ez időszakban, sok jó tanácsot, segítséget kaptunk, ezeket is köszönjük, többet ezek közül már alkalmazunk és van amelyeken gondolkodunk még, de fontos, hogy beszéljük meg a dolgokat. – tette hozzá Borboly Csaba, megköszönve munkatársai hozzáállását. –  Munkatársaimnak köszönet, jó emberek dolgoznak a megyei tanácsnál, többségük nagyon jól végezte a munkát. Jól vizsgáztak, mert átvészeltünk olyan napokat, amikor szinte semmiből kellett megoldást kovácsolni, de kalákával és szolidaritással összejött – fűzte hozzá a megyeelnök.

A megyei tanács elnöke kijelentette, hogy mostantól az illető cég felelőssége a rá háruló megyei utak téli karbantartása és bízik benne felelősen fogja biztosítani az utak járhatóságát. A járművek műholdas helymeghatározó rendszerrel rendelkeznek (GPS), amely révén követik azok mozgását és ennek megfelelően számolják majd el az elvégzett munkát.

További információkkal, a december 18-át követően fogunk jelentkezni és továbbra is részletesen tájékoztatunk mindenkit. Hargita Megye Tanácsának diszpécser szolgálata továbbra is hívható az alábbi sürgősségi számon:

0266 207 774

Csíkszereda, 2017. december 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.