fbpx

Idén is követhetőek lesznek a téli karbantartással megbízott cégek járművei

A tavaly bevezetett gyakorlatot idén is alkalmazza Hargita Megye Tanácsa, a téli karbantartások követhetősége és a munkálatok ellenőrzése érdekében. Idén is online követhető lesz a lakosság számára a téli karbantartással megbízott cégek hókotró járműveinek mozgása. A keretszerződés értelmében érvényes téli karbantartási szerződéssel rendelkezik Hargita Megye Tanácsa (előző közleményünk itt olvasható). November 2-án, pénteken aláírták a csíkszeredai megyeházán a nyomkövetőket biztosító céggel is a szerződést. A cég, a bérbe adott eszközöket a szerződés értelmében, amely 19 ezer lej, felszereli a járművekre, és működteti az online felületet, amelyen majd a lakosság is követheti a járművek mozgását. A tavalyi tapasztalatokból tanulva idén 45 olyan járműre szerelik fel az eszközöket, amelyek ténylegesen részt vesznek a téli karbantartásban, így nem áll fenn az a helyzet, amikor a rendszer olyan járműveket is mutat, amelyek nem hagyják el a karbantartást végző cég udvarát. Ugyanakkor a későbbiekben mobil applikáción keresztül is követni lehet majd a járműveket, amelyekhez a rendszer beüzemelését követően elérhetővé tesszük az applikációhoz szükséges felhasználót és jelszavat. Az eszközöket az ploiești – i székhelyű, EvoTracking Kft. biztosítja. A cég képviselői elmondták, hogy a ma aláírt szerződés lehetőséget nyújt, hogy közösen Hargita Megye Tanácsával és a lakosság észrevételeivel tovább tökéletesítsék a rendszert.

GPS2

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hozzátette, a megyei utakra felszerelt kamerákat is szeretnék összekötni majd a rendszerrel, hogy követhetőek legyenek a lakosság számára is az útviszonyok, és könnyebben lehessen megtervezni az utazást. – Szeretnénk felkérni a lakosságot, hogy ebben az évben is közösen vigyázzunk útjainkra és felügyeljük a karbantartását. Idén 6,8 millió lejt költünk a megyei utak téli karbantartására, amely a lakosság minél szélesebb bevonásával jól elköltött pénz lesz. Mindig elmondom, hogy ez az összeg az országút hálózatra költött pénz töredéke, így nem tudjuk vállalni, hogy mindig „feketére“ takarítjuk az utat. Ugyanakkor nekünk még számos, jelenleg kövezett utat meg kell építenünk, így felelősen kell a téli karbantartásra költetnünk. Ellenben ezen összeg szakszerű felhasználására még jobban tudunk figyelni, ha a lakosságot a lehető legjobban bevonjuk – mondta Borboly Csaba, hozzátéve, hogy továbbra is közzétesznek minden információt a konzultációs oldalon, ami az utak karbantartását, építését, vagy javítását illeti.

A beruhazasok.hargitamegye.ro oldalon keresztül a lakosság továbbra is elküldheti észrevételeit, fotók vagy rövid videók kíséretében. Ugyanitt pár kattintással hívható a megyei tanács készenléti szolgálata a 0266/207 774-es telefonszámon.

A napokban felszerelik az eszközöket a járművekre és az alábbi linken lesz követhető:

http://hargitamegye.ro:8090/saswidget/harta.html

Csíkszereda, 2018. november 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.