fbpx

Idén is pályázhatnak a megye történelmi egyházai Hargita Megye Tanácsánál

2016-ban is meghirdeti Hargita Megye Tanácsa az egyházaknak szóló pályázatát: templomok, egyházi épületek felújításának, építésének támogatására lehet igénylést benyújtani.

– 2015-ben több mint 180 egyházi ingatlan felújításához, építéséhez járult hozzá a megyei tanács. Idén is nagy hangsúlyt fektetünk egyházaink támogatására, hiszen kézzelfogható eredmények születnek, a felhasznált pénzek a helyi közösségek érdekeit szolgálják. Kötelességünk megőrizni az őseink által ránk hagyott ingatlanok állagát annak érdekében, hogy a közösségi élet fenntartását szolgálják településeink életében – nyilatkozta a pályázat kapcsán Borboly Csaba megyeelnök kiemelve, hogy Hargita megyében szoros és eredményekben gazdag együttműködés van az egyházak és a megyei tanács között.

A román törvényeknek megfelelően bejegyzett Hargita megyei történelmi egyházak pályázatait várják Hargita Megye Tanácsa területi irodáiban (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, az iktatóval szembeni iroda; Székelyudvarhely, 1918. december 1. út, 9. szám; Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, II. emelet; Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 15. szám). Ugyanitt igényelhetők a pályázati űrlapok, illetve letölthető a megyei tanács honlapjáról: http://egyhazak.hargitamegye.ro. Kapcsolattartó személy: Lukács Levente, tel.: 0734-994372, e-mail: [email protected].

A pályázatok leadási határideje 2016. február 25., 12 óra.

 

Csíkszereda, 2016. január 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.