fbpx

Idén is van Kiskertész program

Idén is elindul a Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete által szervezett Kiskertész program. Csütörtökön, április 2-án átadta a zöldségvetőmagokat Borboly Csaba megyeelnök a csíkszeredai József Attila Általános Iskola és Nagy István Művészeti Líceum diákjai számára. A program keretében a tanulók saját zöldségeskertet alakíthatnak ki, amelyeket év végén díjaznak.

A József Attila iskolában 8 diák, a Nagy István líceumban pedig 19 tanuló vehette át a megyei elöljárótól a vetőmagokat. Nagy érdeklődés és lelkesedés övezte a diákok részéről a program újbóli elindítását, számos kérdést feltettek Borboly Csabának, aki a katedra mögül válaszolhatta meg azokat. Felhívta figyelmüket, hogy igyekezzenek bevonni a szülőket is a veteményezésbe.

– Fontos, hogy ezekből a magokból olyan zöldségeket termesszünk, amelyek finomabbak és egészségesebbek a boltokban vásárolható zöldségeknél, és így nem kell mindenért a boltba lemenni, hanem a saját kertünkből szedhetjük le a termést – válaszolta meg a tanulók kérdéseit a megyeelnök, majd versenyt hirdetett a Facebookon, ahova a kiskertészek folyamatosan tölthetnek fel képeket a veteményeskertjük alakulásáról.

Csíkszereda, 2015. április 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.