fbpx

Ifjúsági kalákatábort szerveztek Szépvízen

Az épített örökség megőrzése című ifjúsági kalákatáborba, Szépvízre látogatott pénteken, szeptember 11-én Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A megyei tanács negyedik alkalommal támogatja ezt az évente megrendezett tábort, amelyben idén 15 középiskolás és egyetemista diák vett részt, közülük négyen Magyarországról érkeztek segítséget nyújtani, tanulni és szórakozni.

– Jó látni, hogy a fiatalok önkéntes munkával értéket mentenek. Azt gondolom, aki ebben az életkorban ilyen komoly és nehéz munkálatoknál segít, az tiszteli és szereti a történelmét, meg fogja tartani a gyökereit, és ezáltal is a térséghez, a nemzethez, a valláshoz való ragaszkodásról tesz tanúbizonyságot, amit továbbad majd a gyerekeinek – nyilatkozta a megyeelnök, hozzátéve: – Szépvíz, megyénk és Székelyföld gazdagabb lesz egy működő és látogatható műemlék templommal, az örmény kismúzeum és a templom együtt térségi attrakciót jelent, amely reményeink szerint sok-sok látogatót fog vonzani.

A Szépvízi Örmény Katolikus Egyház, a Csík-körzeti Magyar-Örmény Szentháromság Alapítvány és az Erdélyi Magyarörmények Szövetségének szervezésében idén is folyatódik a 250 éves múlttal rendelkező szépvízi örmény katolikus templom felújítási munkálatának szakszerű előkészítése Bogos Ernő építész és Kiss Loránd restaurátor segítségével. A templombelsőre szakszerűtlenül felvitt olajfesték eltávolítása mellett a tábor fő célja az egymással és a történelmi gyökerekkel való ismerkedés, ezáltal pedig az identitás erősítése.

Csíkszereda, 2015. szeptember 11.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.