fbpx

Inkubátorház Gyergyószentmiklóson

Társulási szerződést írt alá a város és Hargita Megye Tanácsa

Vállalkozói inkubátorházat létesítene közösen Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatala és Hargita Megye Tanácsa. A társulási szerződést június 3-án írta alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Csergő Tibor András, Gyergyószentmiklós polgármestere.

A társulás révén a két intézmény közösen pályázik beruházási forrásra a Regionális Operatív Programban. Az önrész 65 százalékát a megyei tanács, míg a fennmaradó 35 százalékot a helyi önkormányzat fedezi.

A pályázat becsült összértéke 6,7 millió lej, amelyből a vissza nem térítendő támogatás 3,2 millió lej.

– Megszülettek azok az alapdokumentumok, amelyek alapján aláírhattuk a partneri szerződést. A régi öntöde épületének egy részét felújítva egy működő, gazdaságot fejlesztő inkubátorházat hozunk létre, amelyre nagy szüksége van Gyergyószentmiklósnak – mondta el Csergő Tibor András polgármester.

Borboly Csaba tanácselnök szerint konkrét lépésekkel tudják megvalósítani azokat a beruházásokat, amelyek hozzájárulnak a város gazdasági fejlődéséhez. Mint mondta, ehhez nagymértékben hozzájárul az elkerülő út építése, amely érdekében szintén társul a város és a megyei tanács, a június 3-i tanácsülésen a testület rábólintott erre. Ennek értelmében a megyei tanács kétharmad részben, a városi önkormányzat pedig egyharmad részben fedezi a beruházást.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.