fbpx

Ismét felelőtlen fakitermelés történt a tavaly rendbe tett 136-os úton

A 136-os jelzésű megyei út, Gagy és Maros megye határa közötti szakaszon ismét felelőtlen fakitermelés történt. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldalon a helyiek segítségét is kéri a felelősök felkutatásában. Ma levélben kérték fel a rendőrséget, a környezetvédelmi őrséget, a Területi Közrendi Hatóságot (ATOP), valamint a közúti szállítást ellenőrző felügyelőséget hogy lépjenek az ügyben.

Mint korábban beszámoltunk róla, tavaly nyári karbantartásból 250 ezer lejből tette járhatóvá Hargita Megye Tanácsa az említett szakaszt, valamint lakossági konzultáció is volt annak érdekében, hogy a hosszútávú felújítási lehetőségekről beszéljenek. Tavaly szeptemberben már történt hasonló eset, azt követően pedig ismét lakossági fórumot tartottak.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint, ameddig a fakitermelési tevékenységet, közösen nem tudják a megfelelő mederbe terelni, hogy a megyei útszakaszon ne legyenek rongálások a gátlástalan tevékenység miatt, addig az út felújítása sem jöhet szóba.

Csíkszereda, 2019. január 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.