fbpx

Javaslatokat várnak a LIFE program módosítására

Lehetőség nyílik konkrét módosító javaslatok benyújtására a medvék miatt kialakult helyzetre vonatkozóan: hamarosan sor kerül A LIFE program félidős értékelése című dokumentum (mellékelve) megvitatására a Régiók Bizottságában (RB). Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, az RB tagja levélben fordult a vadásztársulatokhoz, mezőgazdászokhoz, helyi képviselőkhöz, illetve állatorvosokhoz, hogy ha van javaslatuk a vadak/medvék által okozott anyagi károk és személyi sérülések problémájának kezelésére, küldjék el azt november 17-én (csütörtök) déli 12 óráig az elemzo@hargitamegye.ro címre, hogy a megyei tanács munkatársai a módosító javaslatokat meg tudják idejében fogalmazni.

A LIFE programon keresztül az Európai Unió támogatást biztosít környezet- és természetvédelmi projektek számára. A program több mint ezer természet- és biodiverzitás-védelmi projektet társfinanszírozott, amelynek során több mint 1,5 milliárd eurót biztosított közvetlenül, és 2,7 milliárd euró mobilizálását tette lehetővé más forrásokból. Bővebb információ a projektről: http://ec.europa.eu/environment/basics/natural-capital/life/index_hu.htm

Borboly Csaba a fent említetteken kívül mindenkitől azt kéri, hogy ha van javaslata a probléma megoldására, írja meg hozzászólásban a Facebookon indított konzultációs oldalon (https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/724831747682276/), vagy küldje el e-mailben az info@borbolycsaba.ro címre. Kiemelten kéri a környezetvédő szervezeteket is (például a Természetvédelmi Világalap – WWF romániai munkatársait), hogy vegyenek részt ebben a konzultációban, és alkossanak közös véleményt a témában.

Csíkszereda, 2016. november 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.