fbpx

Javításra szorul a Csíkszentkirályt Tusnáddal összekötő út

Több helyen megrongálódott a Csíkszentkirályt Tusnáddal összekötő 123A jelzésű megyei út, amely több mint négy éve készült el, 2012-ben. A rongálódásokról lakossági bejelentés is tettek. Ennek érdekében Hargita Megye Tanácsa felszólította a kivitelező Viaduct Kft.-t, hogy a szóban forgó javításokat november 30-ig végezze el, ugyanis a kivitelező az általa felújított útra garanciát vállalt. Ellenkező esetben a megyei tanács más céggel lesz kénytelen elvégeztetni a javítási munkálatokat, amelyet a garancia alapból fizet ki.

Több helyen repedések és gödrök keletkeztek az aszfalton, a védőkorlátok megsérültek, a csíkszentsimoni kultúrotthon előtt pedig az útszéli lerakódások miatt a víz nem folyik el megfelelően az esővízcsatornába, a forgalom biztonsági táblák is több helyen, a kanyarok belső részén pedig egyes részeken az útpadka is rongálódott.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ugyanakkor arra kéri a lakosságot, hogy ehhez hasonló helyzetekben jelezzék neki, hogy a megyei tanács időben értesüljön a különböző problémákkal és intézkedhessen az ügyben. A megyeelnök fontosnak tartja a lakossági bejelentéseket és tovább bátorítja a gyakorlat folytatását akár e-mailen keresztül (info@hargitamegye.ro, info@borbolycsaba.ro), a megyevezető Facebook oldalán (facebook.com/csaba.borbolyfacebook.com/borbolycsaba), vagy akár megyeháza iktatóján keresztül.

Csíkszereda, 2016. november 24.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.