fbpx
EOS 10D CMOS RAW IMAGE

Jézus hív: Nyeregbe fel! Tarts velünk te is!

A nyár a kerékpározás szezonja. Ahogy útra kel a Giro d’Italia és a Tour de France mezőnye, úgy készül minden esztendőben immár 14 éve a Ferences Biciklitúra – röviden FerBiT – közössége is. Az esemény kitalálóját és főszervezőjét, Főcze Imre Bonaventura testvért kérdezzük az idei program sajátosságairól.

A teljes interjú ITT.

 

A hit és a sport összetartja közösségeinket

Hargita Megye Tanácsánál több prioritás mentén dolgozunk naponta. Ezek között szerepel az egyházi tevékenységek támogatása illetve a megyei sportélet fejlesztése is. A megyei tanács programjai, pályázati kiírásai ezekre a területekre is vonatkoznak, hiszen célunk egy olyan közösségi élet kialakítása, amiben a hit és a sport a mindennapok részét képezi.

A biztonságos közlekedés és az alternatív utazási lehetőségek kiépítése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ezt a helyet még inkább egy zöld megyének tekinthessük. Hargita megyébe egyre elterjedtebbé válik a kerékpározás, illetve már kiépülőben van az elektromos biciklizés is. Az intézménynek helyi és megyei szinten is több bicikliút tervben van. Turisztikai szempontból tekintve, a kerékpározási lehetőségeket a Visit Harghita csapatának tevékenysége még inkább népszerűsíti, gazdagítja.

–Fontos, hogy Hargita megye és Székelyföld látható legyen országos és nemzetközi szinten egyaránt. A kerékpár manapság a reneszánszát éli, ezért az évente megrendezésre kerülő Ferences biciklitúra is – hasonlóan más biciklis eseményekhez –, egy jó kezdeményezés a közösségi hit- és sportélet építése tekintetében. A kerékpározás a sport mellett a turisztika területén is jó eszköznek bizonyul, ezért is örvendünk annak, hogy a megyében 200 kilométer kijelölt bicikli út és turistaösvény van. Folytatjuk térségeinkben az átfogó biciklis útrendszereink kiépítésére a tanulmányainkat. A FerBit biciklis zarándoklat még inkább ráerősíthet a sport és a hitélet fontosságára – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az elmúlt napokban Révész Máriusz kormánybiztost fogadtuk Hargita Megye Tanácsánál. A „Tekerj Otthonról Haza!” kerékpáros program Hargita megyei útvonala kapcsán egyeztettünk. A témában érdekelt szervezetekkel együttműködve egy, az összetartozást erősítő megyei programot tervezünk kialakítani.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.