fbpx

Jó hangulatban zajlott Nagygalambfalván a jótékonysági disznótor

A rossz idő ellenére jó hangulatban zajlott a jótékonysági disznótor, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg szombaton, február 25-én Nagygalambfalván. A rendezvényen 16 csapat képviseltette magát és összesen 11 disznó került feldolgozásra.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke örömét fejezte ki, hogy a rendezvény hagyományőrző, közösségépítő szerepén túl mutatva jótékonysági szerepet is vállal. Példaértékűnek nevezte azt a széleskörű összefogást, amely Nagygalambfalván megvalósul a helyi közösség, az egyház, az iskola, a közbirtokosságok, helyi vállalkozások és a magyarországi testvér települések révén,

Gyerkó Levente a község polgármestere szerint egyre népszerűbb a jótékonysági ünnepség, amely a támogatók és a helyiek áldozatos munkájának köszönhető.

Az eseményen jelen volt Verestóy Attila szenátor, Sebestyén Csaba parlamenti képviselő, Bíró Barna Botond a megyei tanács alelnöke, valamint Rátz István, Kolumbán Dávid és Sándor György Udvarhelyszéki megyei tanácsosok is, utóbbi csapatkapitányként is tevékenykedett.

A feldolgozott sertésekből négyet a székelykeresztúri Súlyosan fogyatékos Gyermekek Intézménye, a székelyudvarhelyi Szent Ferenc Alapítvány, valamint a község idősei is részesültek.

A jó hangulatot fokozta a Nagygalambfalvi Házasok, a Fölszállott a páva tehetségkutató döntősei, valamint Bakos Károly és zenekara.

Csíkszereda, 2017. február 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.