fbpx

Jól haladnak a munkálatok a Kissolymos és Székelykeresztúr közötti úton

A 134A jelzésű megyei útra látogatott ki ismét Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Sebestyén Csaba és Kolumbán Dávid megyei tanácsosokkal, valamint a megyei tanács munkatársaival. A Székelykeresztúrt Kissolymossal összekötő út munkálatainál jelen volt Rafai Emil Székelykeresztúr polgármestere, Nagy Lajos Románandrásfalva polgármestere, a Transgaz képviselője, a Romsilva Hargita Erdőigazgatóságának munkatársai, a munkálatokat kivitelező Viaduct Kft. munkatársai, valamint a helybéli lakosok.

Borboly Csaba megyeelnök elmondása szerint rendelkezésre áll a munkálatok anyagi fedezete. Ugyanakkor szerdán, augusztus 31-én soros havi ülésén a megyei tanács testülete döntést hozott a nagynyomású gázvezetékek ügyében is. Korábban a Transgaz nem engedte a nehéz munkagépeket a vezetékre, a tanácsülés határozata értelmében elkülönítik a szükséges összeget és elindíthatják a vezetékekhez szükséges védőcsövek közbeszereztetése. A székelykeresztúri halastavak környékén pedig miután a Hargita megyei Katasztari és Ingatlan-nyilvántartási Hivatal kijelöli a megyei út nyomvonalát kezdődhetnek a munkálatok. Mindezek mellett a korábban szükségesnek vélt terület cserére sem lesz szükség, amely 200 ezer lej többlet költséget jelentett volna Hargita Megye Tanácsának és az ezzel járó papír munkát. Mindezekre nem lesz szükség miután a jelen lévő felek mindegyikével sikerült közös nevezőre jutni. – Jó tapasztalni, hogy ma mindenki egyetért, jó irányba haladunk, hiszen a Transgaz, az Erdőigazgatóság, a kivitelező és a polgármesterek szerint is a munkálatok rendben zajlanak, az előírásoknak megfelelően – tette hozzá a megyeelnök, aki a munkálatok helyszínén faágakból készített padon tartotta a megbeszélést, amely szerinte szimbolikusan már az út turisztikai potenciálját vetíti előre.

A megyeelnök mindezek mellett megköszönte a Transgaz és  az erdőigazgatóság közreműködését a felmerült problémák időbeni és hatékony megoldásában. Rafai Emil és Nagy Lajos polgármesterek az útvonal fontosságáról beszéltek a Solymosok vidékén élők körében.

Csíkszereda, 2016. szeptember 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.