fbpx

Jurgen Tack nyilatkozata

Jurgen Tack, az Európai Nagyragadozó Platform társelnöke, az Európai Földtulajdonosok Szervezete (ELO) képviselőjének nyilatkozata a platform csíkszeredai regionális műhelymegbeszélésén.

Ma itt Hargita megyében a medvék tekintetében egy növekvő problémát látunk.

A mai megbeszélés nem oldja meg ezt a problémát, de bizonyosan összehozza az embereket, hogy beszéljenek róla, és beszélni erről az első lépés afelé, hogy megtaláljuk a megoldást.

Sajnálatos módon a kormány képviselete nincs jelen, pedig ők kellene legyenek az első beszélgetőpartnereink.

Addig amíg nincs lehetőségünk beszélni a kormánnyal, addig nagyon nehéz lesz megoldást találni.

Gondolja, hogy ha a minisztérium tudomást szerez arról, hogy ma hány ember gyűlt itt össze, azért, hogy megoldást találjanak egy fontos problémára, lesz majd valamilyen válaszuk?

Nem az első alkalom, hogy az Európai Nagyragadozó Platform Romániában van.

Az első találkozónk 2017-ben volt Bukarestben, ahol egy nagyon hasonló helyzet állt fenn: ott jelen voltak a minisztérium képviselői, de nem voltak hajlandóak nyilatkozni. Úgyhogy úgy gondolom, hogy tudják kik vagyunk, és milyen figyelmet kapnak ezek a találkozók.

Tegnap beszéltünk velük, és tényleg nagyon sajnálatos, hogy nincsenek ma jelen.

Körvonalazódik, hogy szükség van Romániában a medvepopuláció szabályozására, és még sajátosabb a Hargita megyei medvepopuláció helyzete.

A medvepopuláció szabályozása számos tevékenységet foglal magába, a medvék vadászatát is megengedve egy adott számban, hogy a populáció bizonyos határokon belül stabilizálódjon. Ez az egyetlen út ahhoz, hogy hosszútávon meg lehessen védeni a lakosságot a medvékkel való interakcióktól.

Csíkszereda, 2019. november 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.