fbpx

Egy terelőút, amelyről nem beszél senki

Gyergyószentmiklós terelőútjának megépítését évekkel ezelőtt javasoltuk Hargita Megye Tanácsa részéről. Egy másik terelőutat, amely véleményem és kollégáim véleménye szerint is nagyobb mértékben mentesítené a várost a teherforgalomtól. És amely útvonalra a későbbiekben nagy szükség lesz.

Gyergyószentmiklós város akkori vezetésével közösen dolgoztunk ki egy olyan tervet, amely az alábbi térképen zölddel jelölt útvonalra terelte volna a teherforgalmat. Jól látható, hogy az útszakasz mindkét kijárata a városon kívülre volt elképzelve.

A megoldási javaslat részünkről annak a 900 méteres szakasz megépítése volt, amely Gyergyószentmiklósra Szárhegy irányából bevezető utat az Állomás utcával köti össze (a térkép felső szakaszán). Ezt saját forrásból építettük volna meg, ehhez azonban szükséges, hogy a város átadja Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe a területet, mert csak így tud beruházást végrehajtani rajta a megyei tanács. A további útszakaszon pedig a város kell beavatkozzon, amelyhez pedig támogatást biztosítunk. Sajnos mindezidáig az átadás nem történt meg, annak ellenére, hogy a megbeszéléseket követően erről hivatalos értesítést is küldtünk a helyi önkormányzatnak.

Ez az ajánlatunk továbbra is fennáll.

Ezt annál is inkább vállaltuk, mert tudjuk, hogy a gyergyóremetei hulladékgazdálkodási központ beüzemelését követően, kis mértékben ugyan, de növekedni fog a teherforgalom a Gyergyói-medencében. Ehhez pedig vállaltuk Remetén is a terelőút megépítését.

https://szekelyhon.ro/aktualis/gyergyoszek/tereloutat-epitenek-gyergyoszentmikloson/print

https://hargitamegye.ro/hirek/gyergyoszentmikloson-ulesezett-hargita-megye-tanacsa.html

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.