fbpx

Kájoni János-díjjal tüntették ki a 30. évfordulóját ünneplő Pipacsok Néptáncegyüttest

Méltóképpen ünnepelték a székelykeresztúri Pipacsok Néptáncegyüttes 30. évfordulóját november 4-én, szombaton a városi sportcsarnokban.

– A Pipacsok tevékenysége megyénk fiataljainak nevelésében, az erős gerincű, jó tartású, magyar emberré válásában mély nyomokat hagyott és hagy a továbbiakban is. Ezt a munkát kell folytatni és erősíteni – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A megyeelnök ugyanakkor kiemelte, hogy a megyei tanács 2018-at az ifjúság évének szenteli. – Jövőben nagyon sok energiát, erőforrást szenteljünk annak, hogy fiataljaink jól érezzék magukat itthon és ebben a néptánc és ének komoly helyet kell elfoglaljon – tette hozzá Borboly Csaba.

A tavaly novemberben elfogadott Hargita megye ifjúsági stratégiája a 2015-2020-as időszakra az alábbi linken tanulmányozható:

http://hargitamegye.ro/hirek/egyhangulag-megszavaztak-a-megye-ifjusagi-strategiajat.html

A Pipacsok mellett az eseményt színesítette a Cickom énekegyüttes, a Fordulj kedves lovam táncegyüttes, Kóré Géza és Csalóka zenekar, valamint Dresch Mihály és a Heveder zenekar.

Pipacsok30_2017nov5 (5)

Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsa részéről átadta a Kájoni János – díjat elismerve a Pipacsok Néptáncegyüttes három évtizedes kiemelkedő művészeti tevékenységét, amellyel a közösség javát szolgálják és a Hargita megye hírnevét viszik a határokon túlra is.

A Berei István unitárius lelkész által fogalmazott és Kincses Kálmán református lelkész által felolvasott laudáció az alábbi linken olvasható: https://www.borbolycsaba.ro/beszedek/laudacio-a-pipacsok-neptancegyuttes-dijazasara/

Az eseményről rövid ízelítőt a megyeelnök közösségi oldalán találhatnak:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1420116128035766/

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1420089438038435/

Csíkszereda, 2017. november 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.