fbpx

Kalákában a biztonságért

A bögözi önkéntes tűzoltók Hargita megye Tanácsa kaláka kezdeményezésének részeként bővítették ki a meglévő tűzoltószertárt dupla garázzsal.  A munkálatokat a megyei tanács mintegy 20 ezer lejjel, a helyi tanács pedig 12 ezer lejjel támogatta. A kibővített létesítményt január 17-én vették használatba a tűzoltók, az eseményen jelen volt Borboly Csaba megyeelnök, Farkas Mózes polgármester, Szilágyi Ferenc alpolgármester, Tóásó László megyei tanácsos, Jakab Lajos plébános, helyi tanácsosok, Sándor Tamás farkaslaki vállalkozó, aki szintén támogatta a munkálatokat, valamint az önkéntes tűzoltócsapat tagjai.

Farkas Mózes beszédében kifejtette, hogy nagy szükség volt a munkálatokhoz a megyei tanács kaláka programon keresztül nyújtott anyagi támogatására, mivel önerőből nem sikerült volna ilyen rövid idő alatt kivitelezni a munkálatokat. – Az összefogás, közös munka meghozta gyümölcsét – adott hangot örömének a polgármester.

Borboly Csaba példaértékűnek nevezte a Bögöz községiek egymásra való odafigyelését, amit ez a megvalósítás is bizonyít. Elmondta, a késő ősszel tett munkalátogatáskor beigazolódott, hogy a bögöziek hozzáállása, a munkálatokban való részvétele kimagasló. – Jó látni, hogy a térségi érdekek a helyi érdekekkel találkoznak. Ugyanakkor a lelkes önkéntes tűzoltó csapatokra nagy szükség van, hiszen ők segítenek önzetlen munkájukkal a bajbajutottakon – emelte ki Borboly Csaba.

Az ünnepség végén Jakab Lajos plébános megszentelte az épületet.

Csíkszereda, 2015. január 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.