fbpx

Kalákában készülő közösségi ház Újszékelyen

Hargita Megye Tanácsa támogatásával újítja fel az újszékelyi unitárius egyházközség a templom mellett álló 19. századi műemlék épületet, amely a múltban kántori lakás volt, azonban felújítva közösségi házként fogja használni az egyházközség. A megyei tanács egyháztámogatási programjából négyezer lejt utalt ki, amelyből alapanyagokat vásároltak, az egyházközség tagjai pedig kalákában dolgoznak az épület felújításán. Az épületben közösségi házat alakítanak ki, ahol a téli időszakban ifjúsági és nőszövetségi foglalkozásokat szerveznek majd, ugyanakkor kialakítanak egy turisztikai helyiséget is, ahol el tudnak szállásolni testvértelepülésekről, illetve különböző helyekről érkező vendégeket.

Borboly Csaba megyeelnök ennek kapcsán nyilatkozva kiemelte az egyházak fontos szerepét a települések közösségi életének fellendítésében, kialakításában.

– Örülök, hogy mi is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy az újszékelyi közösség tagjai méltó körülmények között ünnepelhessenek, vehessenek részt különböző eseményeken – jelentette ki a munkálatok kapcsán Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2015. szeptember 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.