fbpx

Lánglovagok mérték össze tudásukat a felújított korondi futballpályán

Átvehették a felújított futballpályát és a helyi járat kialakítása érdekében vásárolt 25 személyes kisbuszt a korondiak pénteken, szeptember 18-án. Mindkét beruházás az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) LEADER alprogramja keretében valósult meg. Az ünnepi eseményen előbb a község polgármestere, Katona Mihály köszöntötte a jelenlévőket, majd Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki kifejezte örömét a megvalósított beruházásokért és köszönetét a megbízásért a Sóvidék-Hegyalja Helyi LEADER-akciócsoport elnökeként.

A felújított futballpályán rendezték meg szeptember 19-én, szombaton az Udvarhelyszéki Szent Flórián vándorkupaversenyt is. Az idén harmadik alkalommal megrendezett, a tűzoltók védőszentjéről elnevezett megmérettetésen a Hargita megyei tűzoltók mellett részt vettek a szomszédos Maros megyéből és Magyarországról érkezett lánglovagok is. Az eseményt Korond Község Polgármesteri Hivatala szervezte a Korondi Önkéntes Tűzoltósággal együtt, valamint Hargita Megye Tanácsa támogatásával, amelynek értéke 12 822 lej. A tűzoltó járművek felvonulását követően sor kerülhetett a megmérettetésre. A rendezvény alkalmával a Korondi Önkéntes Tűzoltó Egyesület átvehette a sikeresen megpályázott új védőfelszereléseket.

– Jó látni erős, elhivatott embereket, akikre vészhelyzetben lehet számítani. Teszik a dolgukat abban a hivatásban, amit vállaltak – méltatta Borboly Csaba megyeelnök a megjelent tűzoltókat.

Csíkszereda, 2015. szeptember 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.