fbpx

Karácsonyi vásár a Bács-Kiskun megyeiekkel

Hagyományos és helyi termékekből válogathattak a csíkszeredaiak a Szabadság téren december 16-17-én. A karácsonyi vásáron képviseltették magukat Hargita megye testvérmegyéje, Bács-Kiskun megye termelői is.

Mindkét napon a hideg ellenére sokan kilátogattak a vásárba, amelyet Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Agrárkamara, valamint Csíkszeredai Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala közösen szervezett.

A magyarországi termelők kínálata között többek között biogomba készítményeket és szárított almacsipszet kóstolhattak meg. Mindezek mellett betekintést nyerhettek a testvérmegye értéktárába is, lapozható képtár, ismertető könyv, valamint képkirakó formájában. A vendégek nem titkolt szándéka az volt, hogy az itt létük során jobban megismerjék a Székely Termék brandet, valamint a védjeggyel ellátott helyi, hagyományos termékeket.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az elmúlt nyolc évben a gazdálkodók minőségalapú termelésére helyezték a hangsúlyt. A székely termék közösségi védjegy bejegyzése óta eltelt hét év alatt immár több mint 100 termelő 1000 terméke nyerte el a minősítést Hargita, Kovászna, és Maros megyékből.

A vásárról készült fotógaléria itt érhető el:

https://www.facebook.com/szekelytermek.ro/photos/?tab=album&album_id=1314642418608362

Csíkszereda, 2016. december 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.