fbpx

Kedves Csík Területi Ifjúsági Tanács!

Három dolognak nagyon örülök ma délután.

Az egyik, hogy VAN CSTIT tisztújító küldöttgyűlés, mert ez azt jelenti, hogy VANNAK fiatalok ebben a megyében, akik tudnak és szeretnének dolgozni, akik akarnak tenni azért, hogy a csíki fiatalok erős közösség legyenek.

Annak is nagyon örülök, hogy meghívtatok a mai küldöttgyűlésre az RMDSZ Csík területi szervezetének elnökeként. Zajos időszak van mögöttünk, sokan sokfélét mondtak, de köszönöm a meghívást, és azért jöttem ma ide, hogy elmondjam: a CSTIT számíthat a Csík területi RMDSZ-re, és őszintén remélem, mi is számíthatunk rátok: arra, ahogyan TI látjátok a világot, arra, amit a TI generációtok tud. Számítunk az energiátokra, a lelkesedésetekre: minden ötletre, észrevételre, javító szándékú kritikára kíváncsiak vagyunk!

A harmadik dolog, aminek örülök, hogy a mai tisztújító küldöttgyűléssel egy hatalmas lépést tettünk a béke irányába. Ez a legfontosabb.

Azt megtanultuk rég, hogy mi egymás ellen nem fordulhatunk.

A harc, a vita, a konfliktus pont azt veszi el tőlünk, amire leginkább szükségünk van: az ERŐT. Olyan időket élünk, amikor erőre és kitartásra van a legnagyobb szükség.

Mi nem engedhetjük meg magunknak a belső vitákat, mert mi építeni akarunk Csíkban, Hargita megyében, Székelyföldön. És építeni csak akkor lehet, ha békesség van.

Ma tehát a békesség, az építkezés irányába léptünk egyet, és ennek őszintén nagyon örülök!

 

Kedves Csík területi Ifjak!

Sok sikert kívánok nektek! Őrizzétek meg a lelkesedéseteket, energiátokat, erőtöket és kitartásotokat! És ne feledjétek: a CSTIT mindig számíthat a Csíki területi RMDSZ-re!Kedves Csík területi Ifjak!

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.