fbpx

Képző központ kialakításával segítenék az önkéntes tűzoltók felkészülését

– Tisztelet és becsület jár az önkéntes tűzoltóknak a tevékenységért, amit végeznek, nagyon fontos tényezőt biztosítanak a közösség számára, biztonságot. Egyik legfontosabb prioritás, hogy mennyire tudunk vigyázni magunkra, és mindarra, amink van, ebben pedig alapvető szerepük van a tűzoltóknak – köszöntötte Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke a szentegyházi lánglovagokat azon a szeptember 16-i egész napos ünnepi programom, amelynek keretében Bíró Barna Botond alelnökkel közösen átadták az önkénteseknek a megyei tanács tűzoltó programján kapott támogatásból beszerzett védőruhákat. Hozzátette, a tűzoltókat tevékenységükben a megyei tanács is igyekszik segíteni, pályázatán keresztül egyre több önkéntes  alakulat felszerelése bővül, lassan, de biztosan a néhány évvel korábban alakult egyesületeknek már aránylag elfogadható mennyiségű eszköz áll a rendelkezésére a folyamatos pályázásnak köszönhetően. Továbbá felhívta a figyelmet a képzéseken való részvétel fontosságára, kifejtette már fel is merült az ötlet, hogy szükség lenne egy képző központra, ahol a tűzoltók folyamatosan gyakorolhatnának. Ezzel kapcsolatosan felhívást is fog szétküldeni a megyei tanács az önkormányzatoknak, és várják a visszajelzést, hol van erre alkalmas helyszín. Illetve javasolta az önkéntes tűzoltóknak, hogy eszközök beszerzéséhez, programok szervezéséhez továbbra is kérjék a helyi önkormányzatok, a kistérségi egyesületek segítségét. Szorgalmazta, hogy a jövőben helyezzenek nagyobb hangsúlyt a társadalmasításra, a médiában való megjelenésre a tűzesetek megelőzése és a fiatalok önkéntes tűzoltóságra buzdítása érdekében.

Bíró Barna Botond szintén a tűzoltók szerepére hívta fel a figyelmet:

– A tűzoltók kockáztatják a testi épségüket, akár az életüket is azért, hogy mások javait és életét biztonságban tudják. A megyei tanács feladata, hogy ezeknek az önkénteseknek a testi biztonságát védje, ezért pályázati programjain keresztül lehetőséget ad, hogy védőfelszerelésekre illetve szakképzésekre pályázzanak, mert fontos, hogy a védőfelszerelések mellett megfelelő szaktudással is rendelkezzenek, hogy tudják, hogy milyen helyzetben hogyan cselekedjenek. Hozzátette, jelenleg is folyamatban van egy képzés, amelyen a megyei tanács támogatási programja révén több udvarhelyszéki alakulat tagja is részt vesz.

A szentegyházi rendezvényre a környékbeli önkéntes tűzoltókon kívül hivatásos tűzoltókat is meghívtak, a rendezvény részeként bemutatót tartottak, valamint fellépett a Gold Band.

Az eseményről készült bejegyzés elérhető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/photos/a.358855334161856.73407.215328865181171/1380510995329613/?type=3&theater

Csíkszereda, 2017. szeptember 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.