www.borbolycsaba.ro

Kérdőív külföldről hazaköltözőknek

Hargita Megye Tanácsa szeretné megszólítani azokat a személyeket, akik mostanában költöztek haza, vagy fontolgatják a hazaköltözést. Hargita megyéből, akárcsak Románia többi részéről, nagyon sokan külföldön vállalnak munkát. Vannak olyan személyek, akik a végleges kitelepedést fontolgatják, és olyanok is, akik csak ideiglenesen választották a külföldi pénzkeresést, és hazaköltöznének. Nem könnyű itthon újrakezdeni, számos nehézséggel szembesülhetnek, legyen az akár vállalkozásindítással vagy munkavállalással kapcsolatos.

A megyei tanács a felmerülő nehézségek megoldásában szeretne segítséget nyújtani – felmérni az igényeket, tanfolyamok indításával szakmai átképzésekre lehetőséget biztosítani, összehozni a munkakínálatot a munkakereslettel. Hargita Megye Tanácsa elemzőcsoportja ezért arra kéri mindazokat, akik hazaköltöztek külföldről, vagy tervezik a hazaköltözést, hogy töltsék ki az összeállított kérdőívet:

bit.ly/kerdoiv-kulfoldrol

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke április 29-i online sajtótájékoztatóján erről is beszélt, valamint állást foglalt Klaus Iohannis államfő aznapi nyilatkozata kapcsán. A sajtótájékoztató hanganyaga meghallgatható itt:

https://soundcloud.com/borbolycsaba/borboly-csaba-online-sajtotajekoztatoja

 165 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...