fbpx

Keresik az Év Sajttermelőjét

  1. november 25-26. között XIV. alkalommal szervezik meg a Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivált, melyen a benevezett Kárpát-medencei sajttermelők közül szakmai zsűri választja meg az Év Sajttermelőjét.

A fesztivál immár hagyományosan a sajttermelők és sajtkedvelők találkozási helye, ahol lehetőség nyílik a kóstolón túl személyesen is elbeszélgetni az új ízekről, a sajtkészítés tudományáról. Az elmúlt évek is bizonyították, hogy a Kárpát-medencei sajtok egyre népszerűbbek és közkedveltebbek. A rendezvény keretén belül a benevezett Kárpát-medencei sajttermelők közül a szakmai zsűri dönti el „Az Év Sajttermelője” cím odaítélését.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke arra bátorítja a Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesületének tagjait és a többi Hargita megyei sajtkészítőt is, hogy éljenek a lehetőséggel és jelentkezzenek a megmérettetésre, hisz a részvétel díjmentes a meghívott Kárpát-medencei sajttermelőknek.

A Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesülete november 19-én Homoródalmáson tartja a Hargita sajtmustrát és az egyesület negyedéves találkozóját, amelyet ez alkalommal Sándor Huba sajtkészítő gazdánál tartanak.

A megyeelnök köszöni a kezdeményezést a magyarországi Ferenc Vilmos és Kiss Ferenc sajtmestereknek, akiknek köszönhetően az elmúlt években sajtkészítő tanfolyamokon gyarapíthatták szakmai tudásukat a Hargita megyei termelők.

A jelentkezési lap letölthető az alábbi linkről: https://adehar.ro/sites/default/files/NevezesiLap2017.doc

A nevezési lapot november 13-ig fogadják a ferenc.vilmos@tolna.net e-mailcímen, vagy a 06 74 410-197-es faxszámon. Postai úton is elküldhető:  7100 Szekszárd, Mikes út 3. VINO-FER Bt.

A Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválról további információkat itt találnak.

Csíkszereda, 2017. november 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.