fbpx

Kiépülhet jövőre a vízhálózat Székelyszentmiklóson

A Siménfalvi polgármesteri hivatal 2018-ra leteszi az igénylést Hargita Megye Tanácsa Kisvíz programjában, hogy megoldják a községhez tartozó Székelyszentmiklós vizellátásának gondját – erről egyeztettek kedden, október 31-én a székelykeresztúri területi irodában.

A kérelmező Bálint Sándor, székelyszentmiklósi lakos mellett a megbeszélésen jelen volt Péter Zoltán, Siménfalva község polgármestere, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Pápai Károly osztályvezető, Bardocz Áron tanácsos, valamint a megyei tanács székelykeresztúri területi irodája munkatársai.

A jelenlévők abban maradtak, hogy a székelyszentmiklósiak elkészíttetik a vízhálózat kiépítésének tervét és azt átadják a polgármesteri hivatalnak. Siménfalva jövőre igénylést nyújt be Hargita Megye Tanács Kisvíz programjára, amelyből Hargita Megye Tanácsa kiépíti a vízhálózatot és átadja a polgármesteri hivatalnak, aki majd üzembe helyezi.

Hargita Megye Tanácsa Kisvíz programjának fő célja egy önálló vízhálózat létrehozása, amely biztosítani tudja az adott falu lakosságának a vizet.

Csíkszereda, 2017. október 31.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.